8 beste tools voor het verwijderen van malware voor Windows 11 (gratis en betaald) (2024)

Hoewel Windows 11 met grote sprongen is verbeterd op het gebied van beveiliging en bescherming, blijft het een feit dat Windows als platform nog steeds een belangrijk doelwit blijft voor hackers. Volgens eenrecent rapport van Microsoft, wordt bijna 83% van de Windows-onderwijsapparaten binnen een maand geconfronteerd met malware. Dat is een astronomisch cijfer, vanuit het oogpunt van veiligheid. En daarom hebben we een lijst samengesteld met de beste software voor het verwijderen van malware voor Windows 11. Dit zijn geavanceerde programma's waarmee u uw Windows 11-pc gemakkelijk kunt herstellen van malware-aanvallen. Laten we dus zonder verdere vertraging eens kijken naar de beste tools voor het verwijderen van malware en virussen voor Windows 11.

In deze handleiding worden de 8 beste tools voor het verwijderen van malware voor Windows 11 opgesomd. We hebben zowel draagbare uitvoerbare bestanden als installatieprogramma's toegevoegd, zodat u kunt kiezen welk soort tool u wilt gebruiken om uw Windows 11-pc te inspecteren en deze te verwijderen van schadelijke bestanden. Vouw de onderstaande tabel uit om naar de software van uw keuze te gaan.

Inhoudsopgave

1. Windows-hulpprogramma voor het verwijderen van schadelijke software (MSRT)

Het eerste hulpmiddel dat we aanbevelen voor het verwijderen van malware van Windows 11-pc's is de Windows Malicious Software Removal Tool (MSRT). Het is een ingebouwde applicatie van Microsoft die specifiek zoekt naar populaire en veel voorkomende malware en deze meteen verwijdert. U moet de Run-prompt openen metde ... gebruikenSneltoets voor Windows 11"Windows + R" en voer de mrt-opdracht uit. Het MSRT-venster wordt geopend en van daaruit kunt u een snelle scan, een volledige scan en een aangepaste scan uitvoeren door mappen en stations te selecteren. Merk op dat de draagbare antivirusMicrosoft-veiligheidsscanneren MSRT zijn dezelfde tools.

  • 8 Best Malware Removal Tools for Windows 11 (Free and Paid) (1)
  • 8 Best Malware Removal Tools for Windows 11 (Free and Paid) (2)

De MSRT-tool wordt samen met de Windows Update bijgewerkt en levert elke maand nieuwe beveiligingspatches en virusdefinities. Als u de bijgewerkte zelfstandige tool wilt downloaden, kunt u dat doen vanafhier. In mijn eerdere ervaringen heb ik bij veel pc's dit hulpprogramma gediagnosticeerd en het is een uitstekende gratis software voor het verwijderen van malware voor Windows 11-pc's. Dus als u denkt dat uw pc is geïnfecteerd met malware, voer dan de ingebouwde MSRT-tool uit op Windows 11.

Pluspunten

  • Ingebouwd en lichtgewicht gereedschap
  • Bestrijkt alle voorkomende malware
  • Verwijdert malware meteen
  • Aangepast scannen beschikbaar
  • Gratis te gebruiken

Nadelen

  • Mogelijk wordt nieuwe malware niet gedetecteerd

Prijzen: Vrij
Inbegrepen bij Windows 11 of Downloaden Standalone MSRT-programma

2. Malwarebytes

Malwarebytes is mijn tweede aanbeveling als je je Windows 11-pc grondig wilt ontdoen van allerlei soorten malware. Als MSRT er niet in is geslaagd de malware te detecteren en te verwijderen, zal Malwarebytes u zeker helpen deze in quarantaine te plaatsen. Het biedt een premium proefperiode van 14 dagen voor persoonlijke gebruikers, en dat kan ookvang malware en ransomware en bescherm uw pc tegen cyberdreigingen, bieden binnen die periode realtime bescherming tegen allerlei soorten virussen, en meer.

8 Best Malware Removal Tools for Windows 11 (Free and Paid) (3)

Houd er rekening mee dat nadat die periode van 14 dagen is verstreken, het u niet langer realtime bescherming biedt. U moet uw Windows 11-pc scannen en de opschoning handmatig uitvoeren. Niettemin staat Malwarebytes erom bekend zelfs de nieuwe en obscure malware te detecteren die in het systeem verborgen zit, en het kan u zeker helpen uw pc terug te brengen naar een functionele staat. Het beste van Malwarebytes is dat dit zo isvrij lichtgewichtin vergelijking met andere tools voor het verwijderen van malware. Daarom zal uw Windows 11-pc vrij zijn van bronnen en niet vastlopen door deze software. Na de MSRT-tool raad ik Malwarebytes ten zeerste aan als de beste tool voor het verwijderen van malware voor Windows 11.

Pluspunten

  • Kan nieuwe en obscure malware detecteren
  • Licht op hulpbronnen
  • Biedt een premium gratis proefperiode van 14 dagen
  • Extra bescherming tegen ransomware en exploits

Nadelen

  • Geen realtime bescherming na 14 dagen

Prijzen: Gratis premium proefperiode van 14 dagen, betaald abonnement begint bij $ 3,33/maand
DownloadenMalwarebytes

3. Windows-beveiliging

Mogelijk bent u op zoek naar een hulpprogramma voor het verwijderen van malware van derden voor Windows 11, maar de ingebouwde Windows Security-software (ook bekend als Microsoft Defender) is ook behoorlijk krachtig en veelzijdig. Het is niet alleenzoekt naar malware, maar kan ook spyware, actieve exploits, rootkits, ransomware, virussen en meer detecteren. Na de release van Windows 10 en het nieuwe Windows 11-besturingssysteem heeft Microsoft zijn belangrijkste middelen gestoken in het verbeteren van de beveiliging op het Windows-platform. En Windows Security is echt een alles-in-één antiviruspakket geworden, dat veel antivirusprogramma's van derden overtreft.

8 Best Malware Removal Tools for Windows 11 (Free and Paid) (4)

Als u malware op Windows 11 wilt verwijderen met Windows Security, raad ik u aan dit te doenvoer een volledige scan uit om alle malware te zoeken. Het kan een uur of twee duren, maar u krijgt gedetailleerde resultaten met de optie om de slechte acteurs in quarantaine te plaatsen. Ik gebruik Windows Security op al mijn Windows 11-apparaten en het zorgt voor al mijn beschermingsbehoeften tegen malware, et al. Dus ga je gang en gebruik het ingebouwde Windows-beveiligingsprogramma om malware van je Windows 11-pc te verwijderen.

Pluspunten

  • Bescherming tegen geavanceerde malware
  • Regelmatig bijgewerkt
  • Extra bescherming tegen exploits en ransomware
  • Realtime bescherming
  • Gratis en ingebouwde tool

Nadelen

  • Geen als zodanig

Prijzen: Vrij
Inbegrepen bij Windows 11; Geen download vereist

4. Hulpprogramma voor het verwijderen van Kaspersky-virussen

In tegenstelling tot de volledige suite die een dubbeltje kost, biedt Kaspersky een gratis lichtgewicht virusverwijderingstool voor Windows 11, die slechts ongeveer 107 MB groot is. Het is een lichtgewicht hulpprogramma voor het verwijderen van malware dat wordt bijgewerkt met de nieuwste virusdefinities, een kennisbank voor gevoelige malware, een techniek voor het verwijderen van rootkits en meer. Nadat u het programma een korte periode hebt gebruikt, werkt het net als MSRT, dus u kunt erop vertrouwen dat het effectief is bij het verwijderen van kwaadaardige programma's van uw pc.

8 Best Malware Removal Tools for Windows 11 (Free and Paid) (5)

Kaspersky staat bekend om het runnen van zijn Kaspersky Lab, waar het nieuwe beveiligingskwetsbaarheden en malware vindt die actief wordt verspreid en onmiddellijk patches aanbiedt aan de beveiligingsgemeenschap. In die zin is Kaspersky Virus Removal Tool eenkrachtig hulpmiddel en kan allerlei voorkomende en nieuwe malware detecterenop Windows 11. Samenvattend: als geen van de bovenstaande tools voor u heeft gewerkt, overweeg dan Kaspersky Virus Removal Tool voor uw Windows 11-pc.

Pluspunten

  • Het detectiepercentage voor malware is hoog
  • Voortdurend bijgewerkt
  • Draagbaar pakket
  • Lichtgewicht programma
  • Gratis te gebruiken

Nadelen

  • Geen realtime bescherming

Prijzen: Vrij
DownloadenKaspersky-virusverwijderingstool

5. Norton Power Eraser

Wanneer malware uw apparaat treft, brengt deze vrijwel elk systeemonderdeel in gevaar, inclusief de mogelijkheid om een ​​programma te installeren of te verwijderen. In dergelijke gevallen wordt het belangrijk om over een draagbaar hulpprogramma voor het verwijderen van malware te beschikken dat kan worden uitgevoerd zonder dat u het programma hoeft te installeren. En dat is waar Norton Power Eraser van pas komt. Net als MSRT en de Kaspersky Virus Removal Tool is het een draagbaar programma dat u kunt gebruiken om malware te scannen en te verwijderen zonder dat u het hoeft te installeren.

8 Best Malware Removal Tools for Windows 11 (Free and Paid) (6)

Norton Power Eraser heeft een eenvoudige gebruikersinterface. Start gewoon de software en scan uw hele systeem om de malware te verwijderen. Er is ook eenoptie om naar rootkits te zoekendie u kunt inschakelen via de instellingenpagina. Houd er echter rekening mee dat u uw pc opnieuw moet opstarten voordat de wijzigingen van kracht worden. Al met al zou ik zeggen dat Norton Power Eraser een lichtgewicht en draagbare software voor het verwijderen van malware is voor uw Windows 11-pc die u zeker moet bekijken.

Pluspunten

  • Draagbaar en lichtgewicht pakket
  • Uitvoeren zonder installatie
  • Rootkit-scannen beschikbaar
  • Aangepast scannen beschikbaar
  • Geen onnodige uitbreidingen

Nadelen

  • Geen realtime bescherming

Prijzen: Vrij
Downloaden Norton Power Eraser

6. Avira Gratis beveiliging

Om specifiek te beschermen tegen malware op Windows 11-pc's biedt Avira het Free Security-programma aan dat in een mum van tijd allerlei soorten malware kan detecteren en verwijderen. Het is geen draagbaar pakket zoals Kaspersky Virus Removal Tool, maar eenvolwaardig programma dat gratis realtime bescherming biedt, wat vanuit het perspectief van een gebruiker een goede zaak is. Om echter bescherming te hebben tegen ransomware en duistere e-maillinks, moet u upgraden naar het betaalde abonnement.

8 Best Malware Removal Tools for Windows 11 (Free and Paid) (7)

Wat het scannen van malware betreft, heeft Avira eenkrachtige virusdetectie-engineen een enorme database met bekende en onbekende bedreigingen. Het beste van Avira Free Security is dat dat zo iscompatibel met Windows-beveiliging. Als u het programma installeert, schort Windows Security de Defender-bescherming op, zodat parallelle bescherming niet wordt uitgevoerd en uw pc langzamer wordt. Het enige dat ik niet leuk vind aan Avira is dat het drie onnodige browserextensies toevoegt, die je gemakkelijk kunt uitschakelen. Als u op zoek bent naar een gratis tool voor het verwijderen van malware die ook realtime bescherming biedt, is Avira Free Security een waardige keuze.

Pluspunten

  • Realtime bescherming tegen malware
  • Regelmatig bijgewerkt
  • Compatibel met Windows-beveiliging
  • Voor het grootste deel gratis

Nadelen

  • Geen web- en ransomware-bescherming in de gratis versie
  • Er worden onnodige browserextensies toegevoegd

Prijzen: Gratis, Avira Prime begint bij $ 99,99 per jaar voor 5 apparaten
DownloadenAvira Gratis beveiliging

7. Totale beveiliging van Bitdefender

Als je eencompleet beschermingspakket, Bitdefender Total Security is wat u misschien zoekt. Het verwijdert niet alleen malware, maar verdedigt ook uw Windows 11-pc tegen mining-malware, online bedreigingen, open kwetsbaarheden, ransomware en meer. Zoals ik al zei, het is een compleet beveiligingshulpmiddel en je kunt de meest geavanceerde malware van je Windows 11-systeem verwijderen.

8 Best Malware Removal Tools for Windows 11 (Free and Paid) (8)

Het beschikt ook over deze unieke functie die dit mogelijk maaktBitdefender identificeert zero-day-aanvallenen voorkom dat uw apparaat in gevaar komt. Hoewel Bitdefender rijk is aan functies, zijn er kosten aan verbonden. U kunt een gratis premium proefperiode van één maand krijgen, maar daarna moet u $ 39,98 betalen voor een abonnement van één jaar. Houd er rekening mee dat u licenties krijgt voor vijf apparaten onder het betaalde abonnement. Over het geheel genomen is Bitdefender een krachtige tool voor het verwijderen van malware voor Windows 11, en u kunt er zeker achter staan.

Pluspunten

  • Voorkomt een zero-day-aanval
  • Realtime bescherming tegen malware
  • Preventie van online bedreigingen
  • Gratis proefperiode van 30 dagen

Nadelen

  • Behoorlijk zwaar op de middelen
  • Er worden onnodige browserextensies toegevoegd

Prijzen: Gratis proefperiode van 30 dagen, betaald abonnement begint bij $ 39,98 per jaar voor 5 apparaten
DownloadenBitdefender Totale veiligheid

8. Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus is onze laatste aanbeveling in deze lijst met beste tools voor het verwijderen van malware voor Windows 11. Het is een volwaardige antivirus die uw pc kan beschermen tegen malware, webbedreigingen, kwetsbaarheden en meer. Ik vind het leuk dat Avast zijn gratis versie aanbiedtrealtime bescherming.

8 Best Malware Removal Tools for Windows 11 (Free and Paid) (9)

Houd er echter rekening mee dat Avast ook veel bloatware toevoegt, zoals pc-booster, bestandsvernietiger, enz. En daarom zal ik tijdens de installatie voorstellen om voor een aangepaste installatie te gaan en te kiezen voor "Minimale installatie“. Het voegt alleen de minimale functionaliteiten toe die nodig zijn om uw pc tegen malware te beschermen. Tot slot: als u een gratis antivirusprogramma voor Windows 11 wilt dat uw Windows 11-pc in realtime tegen malware kan verdedigen, kunt u kijken naar Avast Free antivirus.

Pluspunten

  • Volwaardige antivirus
  • Realtime bescherming tegen bedreigingen
  • Malwaredetectie is goed

Nadelen

  • Te veel bloatware
  • Middelenvarken

Prijzen: Gratis, betaald abonnement begint bij $ 49,99 per jaar voor één apparaat
DownloadenAvast-antivirus

Kies een hulpprogramma voor het verwijderen van malware en virussen voor Windows 11

Dit zijn dus de 8 beste tools voor het verwijderen van malware voor Windows 11. Ik heb alleen de programma's opgenomen die uw pc daadwerkelijk ten goede komen door malware te detecteren, in plaats van een bron te zijn. Als uw pc is geïnfecteerd met te veel malware of spyware, raad ik u aan een van de draagbare tools te gebruiken. Hoe dan ook, dat is allemaal van ons. Als u op zoek bent naar debeste software voor het verwijderen van malware voor Windows en macOS, doorloop onze gekoppelde gids. En als u vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in de opmerkingen hieronder.

Aanbevolen artikelen

Microsoft Surface-evenement gepland voor 21 september; Dit is wat u kunt verwachten

Met Windows 11 kunt u binnenkort meer ingebouwde apps verwijderen

Met de nieuwe Windows 11-build kunnen gebruikers HDR-afbeeldingen instellen als bureaubladachtergrond

Hoe u de pincode (grijs weergegeven) kunt verwijderen uit Windows 11

Hoe dit apparaat te repareren is uitgeschakeld (code 22) Fout in Windows 10/11

  1. Avast & AVG & Avira zijn allemaal hetzelfde bedrijf en gebouwd op dezelfde technologie en hetzelfde financiële model. Ze werken daar ook niet goed, omdat ze allemaal back-end zijn. Het grootste aantal handtekeningen is afkomstig van Bitdefender & Kaspersky en ook Bitdefender & Kaspersky hebben gratis antivirus en je lijst vergat de belangrijkste naam sophos gratis antivirus

    Antwoord

  2. Waar is McAfee, het is het beste, het enige minpunt is een beetje resource-hog.

    Antwoord

  3. Meneer, ik heb in een blog gelezen dat rootkits, backdoors en Trojaanse paarden-malware erg moeilijk en moeilijk te detecteren en van het systeem te verwijderen zijn. Is het waar ?? en zoals hierboven vermeld in je blogs: overwinnen deze trucs malware zoals backdoor en rootkits ?? Kunt u mij helpen met suggesties wat de goede optie is om aan deze aanvallen te ontsnappen?

    Antwoord

    1. Ja, het is waar, want ze zijn ingebed in de legitieme applicatielaag, dus als je ergens een grote groene kleur downloadknop hebt of gewoon gratis iets wilt downloaden zonder te spelen 😉 het was waarschijnlijk een virus 🙂 maar je kunt het heel gemakkelijk opruimen met behulp van adware remover van malwarebytes is een bepaalde applicatie eerder door iemand gedownload, maar gekocht door malwarebytes

      Antwoord

Laat een antwoord achter

8 beste tools voor het verwijderen van malware voor Windows 11 (gratis en betaald) (2024)

FAQs

8 beste tools voor het verwijderen van malware voor Windows 11 (gratis en betaald)? ›

Druk op de Windows-toets + I op uw toetsenbord om de app Instellingen te openen. U kunt de app Instellingen ook openen door op de Start-knop op de taakbalk te klikken en vervolgens 'Instellingen' (tandwielpictogram) te selecteren. Klik in de app Instellingen op ‘Apps’. Zoek het schadelijke programma in de lijst met geïnstalleerde apps en verwijder het.

Hoe verwijder ik malware uit Windows 11? ›

Druk op de Windows-toets + I op uw toetsenbord om de app Instellingen te openen. U kunt de app Instellingen ook openen door op de Start-knop op de taakbalk te klikken en vervolgens 'Instellingen' (tandwielpictogram) te selecteren. Klik in de app Instellingen op ‘Apps’. Zoek het schadelijke programma in de lijst met geïnstalleerde apps en verwijder het.

Is er een gratis manier om malware te verwijderen? ›

Ja, Google Chrome beschikt over een ingebouwde malwarescanner die schadelijke bestanden en applicaties op uw computer of browser zal vinden en verwijderen. Ga naar Instellingen > Geavanceerd > Resetten en opschonen, waarna Chrome uw computer zal scannen en schadelijke programma's zal verwijderen.

Wat is de beste gratis virusscanner voor Windows 11? ›

AVG AntiVirus FREE scoort uitstekend in onafhankelijke tests, en pc-gebruikers zijn er erg tevreden over. Voor wie op zoek is naar een eenvoudige manier om de beveiliging van zijn pc te verbeteren, is AVG AntiVirus Free een uitstekende keuze.

Zal het resetten van Windows 11 malware verwijderen? ›

Een fabrieksreset verwijdert de meest voorkomende virussen en andere vormen van malware . Er bestaan ​​gespecialiseerde virussen en malware die een fabrieksreset kunnen overleven, maar deze zijn vrij zeldzaam.

Hoe controleer ik op malware in Windows 11? ›

Klik op Verborgen pictogrammen weergeven rechtsonder op uw taakbalk en klik vervolgens op het Windows Defender-pictogram. Klik in het startscherm van Windows Defender Security Center op Virus- en bedreigingsbeveiliging. Klik in het scherm Virus- en bedreigingsbeveiliging op Snelle scan. Dit duurt 45-60 minuten.

Bestaat er een 100% gratis antivirusprogramma? ›

Ja, er zijn verschillende gratis antivirussoftware, maar deze bieden u niet allemaal volledige bescherming. Avast Free Antivirus is volledig gratis en biedt alle beveiliging die u nodig heeft.

Wat zijn de beste gratis antivirusprogramma's? ›

De uitverkorenen:
  • Avast Free Antivirus.
  • AVG AntiVirus FREE.
  • Avira Antivirus.
  • Bitdefender Antivirus Free Edition.
  • Kaspersky Security Cloud Free.
  • Microsoft Windows Defender.
  • Sophos Home Free.
Mar 25, 2021

Welk Antivirus is gratis? ›

Geteste gratis virusscanners
  • AVGAntivirus Free (2024) Bekijk test. € 0,-Richtprijs.
  • AvastFree Antivirus (2024) Bekijk test. € 0,-Richtprijs.
  • AviraFree Security (2024) Bekijk test. € 0,-Richtprijs.
  • BitdefenderAntivirus Free Edition (2024) Bekijk test. € 0,-Richtprijs.
  • MicrosoftWindows 10 Defender. Bekijk test. € 0,-Richtprijs.
Mar 18, 2024

Is AVG Free goed genoeg? ›

Tijdens labtests detecteerde AVG AntiVirus 100% van alle bekende virussen en 99% van de virussen die de software nog niet kende (zogenoemde “zerodayaanvallen” met nieuwe virussen). Voor een gratis programma biedt AVG AntiVirus een indrukwekkend beschermingsniveau.

Hoe veilig is Avast Free AntiVirus? ›

Avast Free Antivirus herkende 99,5% van alle malware online. Met tien false positives (bestanden aangemerkt als malware, terwijl ze veilig zijn), biedt het zelfs 99,98% online beveiliging.

Is MS Defender gratis? ›

Microsoft Defender Antivirus is gratis en is inbegrepen in Windows, altijd ingeschakeld en werkt altijd om uw pc te beschermen tegen malware. Hackers en scammers kunnen op antimalwaresoftware lijkende producten gebruiken om virussen of malware op uw pc te installeren.

Hoe weet je of er malware op je pc zit? ›

Hoe herken je malware?
  • Je apparaat wordt langzaam. Apps op je telefoon of websites op je laptop openen en werken traag.
  • Je browser wordt omgeleid. Als je op een website zit, word je uit het niets naar een andere website gestuurd.
  • Je ontvangt steeds pop-ups. ...
  • Je programma's werken niet goed. ...
  • Je dataverbruik neemt toe.
Oct 31, 2022

Heeft Windows 11 een virusscanner nodig? ›

Windows 10 en 11 bevatten Windows-beveiliging met de nieuwste antivirusbeveiliging.

Hoe Windows 11 opschonen? ›

Tijdelijke bestanden verwijderen:
  1. Typ schijfopruiming in het zoekvak op de taakbalk en selecteer Schijfopruiming in de lijst met resultaten.
  2. Selecteer het station dat je wilt opschonen en selecteer vervolgens OK.
  3. Selecteer onder Te verwijderen bestanden de bestandstypen die je wilt verwijderen. ...
  4. Selecteer OK.

Kan een systeemherstel malware verwijderen? ›

Verwijdert een herstelpunt alle virussen? Systeemherstel uitvoeren is een goede manier om virussen en schade aan het systeem veroorzaakt door virussen te verwijderen. Het vervangt beschadigde systeembestanden en wijzigingen in het register. Er is echter geen garantie dat uw systeem volledig vrij van malware zal zijn .

Heb ik malware op mijn pc? ›

Aanwijzingen dat je computer geïnfecteerd kan zijn

Je ziet - bijvoorbeeld tijdens het surfen op internet - constant pop-ups in beeld waar je niet om gevraagd hebt. Je krijgt vreemde meldingen te zien. Je firewall of virusscanner wordt soms automatisch uitgeschakeld. Je harde schijf is (voor een deel) gewist.

Zal het opnieuw installeren van Windows de malware verwijderen? ›

Het uitvoeren van een fabrieksreset, ook wel Windows Reset of opnieuw formatteren en opnieuw installeren genoemd, zal alle gegevens die op de harde schijf van de computer zijn opgeslagen, vernietigen, evenals alle virussen, behalve de meest complexe . Virussen kunnen de computer zelf niet beschadigen en fabrieksresets ruimen op waar virussen zich verbergen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 6218

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.