Voeg vastzittende apps toe of verwijder in het startmenu in Windows 11 - configureer Windows (2024)

  • Artikel

Geldt voor:

  • Windows 11

Op zoek naar OEM -informatie?ZienPas de taakbalk aanEnPas de startlay -out aan.

Uw organisatie kan een aangepaste Start-indeling implementeren op uw Windows 11-apparaten. Het aanpassen van de Start-indeling is gebruikelijk als u vergelijkbare apparaten heeft die door veel gebruikers worden gebruikt, of als u specifieke apps wilt vastzetten.

U kunt bijvoorbeeld de standaardset apps overschrijven met uw eigen A -set vastgemaakte apps, en in de volgorde die u kiest.Gebruik als beheerder deze functie om apps te pinnen, standaard vastgemaakte apps te verwijderen, de apps te bestellen en meer.

Om apps toe te voegen die u wilt vastzetten aan het startmenu, gebruikt u een JSON -bestand.In eerdere Windows -versies gebruikten IT -beheerders een XML -bestand om het startmenu aan te passen.Het XML -bestand is niet beschikbaar op Windows 11 en latertenzij Je bent een OEM.

Dit artikel laat zien hoe u een bestaande startmenu -lay -out kunt exporteren en de JSON kunt gebruiken in een Microsoft Intune -beleid.

Voordat je begint

  • Wanneer u de startlay -out aanpast, overschrijft u de volledige volledige lay -out.Een gedeeltelijke startlay -out is niet beschikbaar.Gebruikers kunnen apps vastpinnen en losmaken en apps vanaf het begin verwijderen.Wanneer een gebruiker zich aanmeldt of Explorer opnieuw opstart, is Windows opnieuw aan het MDM -beleid.Deze actie herstelt de opgegeven lay -out en behoudt geen gebruikerswijzigingen.

    Zie deNochangestartmenubeleid.

  • Het wordt aanbevolen om een provider Mobile Device Management (MDM) te gebruiken.MDM -providers helpen bij het beheren van uw apparaten en helpen bij het beheren van apps op uw apparaten.U kunt Microsoft Intune gebruiken.Intune is een familie van producten die Microsoft Intune omvatten, een cloudservice, en Configuration Manager, die on-premises is.

    In dit artikel noemen we deze diensten.Als u uw apparaten niet beheert met behulp van een MDM -provider, kunnen de volgende bronnen u helpen aan de slag te gaan:

    • Endpoint Management bij Microsoft
    • Wat is Microsoft IntuneEnMicrosoft Intune Planning Guide
    • Wat is Configuration Manager?

Start menu -functies en gebieden

In Windows 11 wordt het startmenu opnieuw ontworpen met een vereenvoudigde set apps die zijn gerangschikt in een rooster van pagina's.Er zijn geen mappen, groepen of app-pictogrammen van verschillende grootte:

Add or remove pinned apps on the Start menu in Windows 11 - Configure Windows (1)

Start heeft de volgende gebieden:

  • Vastgezet: Toont vastgemaakte apps, of een subset van alle apps die op het apparaat zijn geïnstalleerd.U kunt een lijst maken met gewenste apps die u op de apparaten wilt gebruiken met behulp van deConfigurestartpinsbeleid.ConfigurestartpinsVerhaalt de hele lay -out, die ook apps verwijdert die standaard worden vastgemaakt.

    Dit artikel laat het je zienHoe het configurestartpins -beleid te gebruiken.

  • Alle apps: Gebruikers selecteren deze optie om een alfabetische lijst van alle apps op het apparaat te bekijken.Deze sectie kan niet worden aangepast met behulp van het JSON -bestand.

    DeStart/HideFrequequentlySeStApps CSPgeeft instellingen weer die de sectie 'Meest gebruikt' configureren, die bovenaan de lijst met alle apps staat.

    InAfgestemd, u kunt deze functie Start Menu Layout configureren en meer.Zie voor meer informatie over de instellingen van het startmenu in een Intune -beleidWindows 10/11 apparaatinstellingen om functies toe te staan of te beperken.

    InGroepsbeleid, er zijn beleid met instellingen die de startmenu -lay -out regelen.Sommige beleidsmaatregelen werken mogelijk niet zoals verwacht.Zorg ervoor dat u uw beleid testen voordat u deze breed op uw apparaten inzet:

    • Computerconfiguratie \ Administratieve sjablonen \ Startmenu en taakbalk
    • Gebruikersconfiguratie \ Administratieve sjablonen \ Startmenu en taakbalk
  • Aanbevolen: Shows onlangs geopende bestanden en onlangs geïnstalleerde apps.Deze sectie kan alleen worden aangepast in Windows 11 SE met behulp van het volgende beleid.

    • Computerconfiguratie \ Administratieve sjablonen \ Startmenu en taakbalk \ Verwijder de aanbevolen sectie uit het startmenu

Maak het JSON -bestand

Stel op een bestaand Windows 11 -apparaat uw eigen startlay -out in met de vastgemaakte apps die u wilt dat gebruikers zien.Gebruik vervolgens deWindows PowerShell Export-StartLayoutcmdlet om de bestaande lay -out te exporteren naar eenLayoutModification.jsonbestand.

Het JSON -bestand bestuurt de lay -out van het startmenu en geeft een overzicht van alle apps die zijn vastgemaakt.U kunt het JSON -bestand bijwerken naar:

  • Wijzig de volgorde van bestaande apps.De apps in het JSON -bestand worden in dezelfde volgorde weergegeven.
  • Voeg meer apps toe door de app -ID in te voeren.Zie voor meer informatieKoop de pinedlist JSON(in dit artikel).

Als u bekend bent met het maken van JSON -bestanden, kunt u uw eigen makenLayoutModification.jsonbestand.Maar het is eenvoudiger en sneller om de lay -out te exporteren vanuit een bestaand apparaat.

Exporteer een bestaande startlay -out

  1. Maak een map om de.Jsonbestand. Maak bijvoorbeeld deC: \ lay -outsmap.

  2. Open op een Windows 11 -apparaat de Windows PowerShell -app.

  3. Voer de volgende cmdlet uit.Noem het bestandLayoutModification.json.

    Export -startLayout -Path "C: \ layouts \ layoutModification.json"

Haal de pinnedList JSON op

  1. Open deLayoutModification.jsonBestand in een JSON -editor, zoals Visual Studio Code of Kladblok.Zie voor meer informatieBewerk JSON met Visual Studio Code.

  2. In het bestand zie je despeldlistsectie. Dit gedeelte bevat alle vastgezette apps. Kopieer despeldlistInhoud in het JSON -bestand.Je gebruikt het in het volgende gedeelte.

    In het volgende voorbeeld ziet u dat Microsoft Edge, Microsoft Word, de Microsoft Store -app en Kladblokken zijn vastgemaakt:

    {"pinedlist": [{"desktopAppId": "MSEDDE"}, {"desktopAppId": "Microsoft.office.winword.exe.15"}, {"PackagedAppId": "Microsoft.WindowsStore_8WekyB3D8BBWE! App"}, {"PackageAppId ":" Microsoft.WindowSnotepad_8WekyB3D8BBWE! App "}]}
  3. Beginnend met Windows 11, deConfigurestartpinsBeleid is beschikbaar.Dit beleid gebruikt hetLayoutModification.jsonBestand om apps toe te voegen aan het vastgezette gedeelte.In uw JSON -bestand kunt u meer apps aan dit gedeelte toevoegen met behulp van de volgende toetsen:

    SleutelBeschrijving
    verpakkingGebruik deze optie voor universele Windows -platform -apps.Gebruik de app Aumid om een UWP -app vast te pinnen.
    desktopappidGebruik deze optie voor uitgepakte Win32 -apps.Gebruik de app Aumid om een Win32 -app vast te pinnen.Als de app geen aumid heeft, voer dan deDesktopapplinkin plaats van.
    DesktopapplinkGebruik deze optie voor uitgepakte Win32 -apps die geen bijbehorende aumid hebben.Gebruik het pad naar de.lnksnelkoppeling die naar de app verwijst.

Gebruik MDM om een beleid vast te maken en te implementeren

Nu u de JSON -syntaxis hebt, bent u klaar om uw aangepaste startlay -out te implementeren in apparaten in uw organisatie.

MDM-providers kunnen beleid implementeren bij apparaten die worden beheerd door de organisatie, inclusief apparaten die eigendom zijn van organisaties, en persoonlijk of uw eigen apparaat (BYOD) meenemen.Met behulp van een MDM -provider, zoals Microsoft Intune, kunt u een beleid implementeren dat de vastgemaakte lijst configureert.

Deze sectie laat zien hoe u een vastgemaakte lijstbeleid in Intune kunt maken.Er is geen groepsbeleid om een vastgemaakte lijst te maken.

Maak een vastgemaakte lijst met een Intune -beleid

Om dit beleid te implementeren, moeten de apparaten worden ingeschreven en beheerd door uw organisatie.Zie voor meer informatieWat is apparaatinschrijving?.

  1. Meld u aan bij deIntune admin -centrum.

  2. UitkiezenApparaten>Configuratieprofielen>Maak een profiel aan.

  3. Voer de volgende eigenschappen in:

    • Platform: SelecteerWindows 10 en later.
    • Profiel: SelecteerSjablonen>Aangepast.
  4. UitkiezenCreëren.

  5. InBasisprincipes, voer de volgende eigenschappen in:

    • Naam: voer een beschrijvende naam in voor het profiel. Geef uw profielen een naam, zodat u ze later gemakkelijk kunt identificeren. Een goede profielnaam is bijvoorbeeldWin11: aangepaste startlay -out.
    • Beschrijving: Voer een beschrijving in voor het profiel.Deze instelling is optioneel en aanbevolen.
  6. UitkiezenVolgende.

  7. InConfiguratie-instellingen>Omar -uitverkoop, selecterenToevoegen.Voeg de volgende eigenschappen toe:

    • Naam: Voer zoiets inStartspelden configureren.

    • Beschrijving: Voer een beschrijving in voor de rij.Deze instelling is optioneel en aanbevolen.

    • Omar -uitverkoop: Binnenkomen./Vendor/MSFT/Policy/Config/Start/ConfigureStartPins.

    • Data type: SelecteerSnaar.

    • Waarde: Plak de JSON die je hebt gemaakt of bijgewerkt in de vorige sectie.Voer bijvoorbeeld de volgende tekst in:

      {"pinedlist": [{"desktopAppId": "MSEDDE"}, {"desktopAppId": "Microsoft.office.winword.exe.15"}, {"PackagedAppId": "Microsoft.WindowsStore_8WekyB3D8BBWE! App"}, {"PackageAppId ":" Microsoft.WindowSnotepad_8WekyB3D8BBWE! App "}]}

    Uw instellingen lijken vergelijkbaar met de volgende instellingen:

    Add or remove pinned apps on the Start menu in Windows 11 - Configure Windows (2)

  8. UitkiezenRedden>VolgendeOm uw wijzigingen te bewaren.

  9. Configureer de rest van de beleidsinstellingen.Zie voor meer specifieke informatieMaak een profiel met aangepaste instellingen.

Het Windows OS stelt veel CSP's bloot die van toepassing zijn op het startmenu.Zie voor een lijstOndersteund CSP -beleid voor Windows 11 Startmenu.

Implementeer het beleid met behulp van Intune

Wanneer het beleid wordt gemaakt, kunt u het nu implementeren of later implementeren.Aangezien dit beleid een aangepaste startlay -out is, kan het beleid op elk moment worden geïmplementeerd, inclusief voordat gebruikers de eerste keer aanmelden.

Zie voor meer informatie en richtlijnen voor het toewijzen van beleid aan apparaten in uw organisatieWijs gebruiker- en apparaatprofielen toe.

Voeg vastzittende apps toe of verwijder in het startmenu in Windows 11 - configureer Windows (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 6214

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.